Listázunk!

A vége undorító, tömött japán turista buszok jönnek, hogy lássák Mari szétfoszlott neccharisnyáját.

A mai nap munkás volt. Először is tréninget tartottunk titkárnőknek marketingből, akik ha elvégzik a tanfolyamot, besúgók lehetnek valamelyik minisztériumban. Mari tajcsizott Ákos nótákra, Gyuri meg piros pöttyöket festett a fenekére, én hülyeségnek tartom, de egyre több követője van a föld alatt. Kár, hogy fenn nem látszik, mennyire okos és népszerű. Máté dobta be a vitát. Körbeültünk egy húsos fazekat, ami már üres volt, és szenvedélyesen, magyarosan vitatkoztunk.

– Bazd meg, már a Vonának is van listája. Kubatov után szabadon, a jobbik megint megelőzött minket.

– Nyugi, Kövérnek is van, másnak is van. De az igaz, hogy mi is összeírhatjuk azokat, akik egy éven belül lekerülhetnek közénk a föld alá. A Vonát egyszer már pofán vágta a Tomcat, ha másodszor is kap egy sallert, akkor gondolkodunk rajta. Nácinak elég vézna. – nyugtattam őket, de hiába. Mari miközben érvelt, egy hosszú szipkából fújta a füstöt, messziről Karádyra emlékeztetett, közelről nem.

– A kettős állampolgárokat megtenni külső ellenségnek, azért ez ügyes. Ha reagálnak rá a románok, akkor még az is lehet, hogy igazuk lesz. Majd azt mondják, hogy a székelynek álcázott legény igazából zsidó, azért tudta megvenni a román belügy. Gondolom, az izraeli-magyarok mindenki szemében gyanúsak. Jusson eszetekbe Böhm néni, a sarki fűszerüzletben, megfigyeltem, hogy ha egy csoki mondjuk 216-ba  kerül, 220-ból ad vissza. Mire kellhet neki a pénz? Nyilvánvalóan ebből finanszírozzák a médiában  Semjén testvérünk ellen az irtó hadjáratot. Szenved a fehér ingében, és rajta is megjelentek a stigmák. Piros pöttyök a fenekén.

Felugrottam, hogy mindenki felnézzen rám, és úgy dörögtem rájuk, mint egy görög isten, tangában, napszemcsiben. Ha nem akadályozom meg ezen új vallás terjedését, ki tudja, mi történik később a katakombákban? Volt már ilyen, láttam. A vége undorító, tömött japán turista buszok jönnek, hogy lássák Mari szétfoszlott neccharisnyáját. Az alagsorban pár euróért szakíthatsz is belőle. Szent biznisz! Ezért lecsaptam:

– Ha még egyszer valaki kiejti a száján a piros pöttyöt, az fog mosogatni ebéd után, egy héten át! Vagy esetleg kettő. Majd eldöntöm. A Gyuri is húzza föl a gatyáját, és figyeljen.

A fenyegetés hatott. 

– Lássunk hozzá a listához. Szerintem az összes buzit felírhatjuk, akik a Jobbikban, meg a Fidesz-KDNP-ben vannak. Hangosan csikorog a lelkük, amikor tiltakozniuk kell a Budapest parádé ellen. Értem őket, zavaró lehet a reverenda ilyen kontextus beli látványa. Két féle ratyi van, a büszke, meg a fasiszta, kár, hogy az utóbbi mélyen szégyelli magát emiatt. Talán, azért verekszik, mert neki az szexi. Legfeljebb egy hálókörletbe tesszük őket, hogy tanuljanak egymástól empátiát.

Jeszi elkezdett hátul valamit mekegni, nem értettem, intettem, jöjjön előre, csak hagyja abba a szakálla tépdesését.

–  Igen, kérem, igen, jó lenne, ha a cigányokat is felvennénk listára, mert akkor megtudnánk, hogy ki kinek a gyereke? Mindegyik Orsós, Kolompár, Orbán, Kalányos, kész zűrzavar, legalább is az én fejemben, soha nem tudom, melyik gyereknek mikor van a születésnapja? Tudományosan kimutatható, hogy dugnak, mint a nyulak. Alkoholt fogyasztanak, hegedülnek. A Wikipédiában benne volt. Leellenőriztem, a forrás tiszta.

Ezeket megszavaztuk, és még felírtunk párat. Kiszel Tünde, Cini, Anettka egy lapon szerepelt, de felfért rá még Győzike, és Mága Zoltán, az X -Faktor mindenestül, hiába nem illett bele a Geszti. A Videotonnál nem volt vita, de Felcsútot nem fogadtuk el, ma az Magyarország legjobban fejlődő területe. Kemény munkát végeztünk, csak azt sajnáljuk, hogy nem figyeltünk a Gyurira. Este ő volt a soros, hogy begyújtson a vaskályhánkba. Amikor kiabáltunk vele, azzal védekezett, hogy ő csak használt papírost keresett, az üresekhez nem nyúlt. Akkor majdnem végeztem magammal. Hajnal felé elaludtam.